VAN EYCK
Meervoudig instituut voor beeldende kunst, ontwerp en reflectie

Tentoonstelling

30.08

The Materiality of the Invisible

The Materiality of the Invisible beschouwt hedendaagse kunst ook als een vorm van archeologie. Veel kunstenaars doen onderzoek naar onderliggende lagen van onze sociale, maatschappelijke en politieke werkelijkheid. Zij leggen het verborgene bloot en dringen door in andere tijden. Zo maken zij net als archeologen het onzichtbare zichtbaar. 

Van Eyck is partner van het meerjarige EU-project NEARCH - New Approaches to Archaeology. Voor dit project selecteerde de Van Eyck zes internationale kunstenaars die elk met twee archeologische partners samenwerkten. The Materiality of the Invisible toont het resultaat daarvan en het werk van 24 andere kunstenaars.
De tentoonstelling is georganiseerd is samenwerking met Marres en Bureau Europa en spreidt zich uit over de drie locaties.

Opening:
Dinsdag 29 augustus

18.00 uur in de Van Eyck – opening door Michael Shanks, spraakmakend archeoloog, professor aan Stanford University die de vernieuwing in het archeologische denken zoekt.
19.00 uur in Marres
20.00 uur in Bureau Europa

Tentoonstelling:
30.08 -29.10.2017 – Van Eyck en Bureau Europa
30.08 – 26.11.2017 – Marres

De opening van de tentoonstelling op dinsdag 29 augustus 2017 valt samen met de jaarvergadering van de EAA (European Association of Archaeologists) in Maastricht.

 


This project has been funded with support from the European CommissionNieuwsbrief

Van Eyck Academie

Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief